Angajaţii de la Complexul Energetic Oltenia ar putea să fie nevoiţi să-şi dea acordul scris, sau dezacordul, faţă de reţinerea cotizaţiei sindicale, lunar, de către companie. Aceasta este o propunere pe care Federaţia Naţională Mine Energie a făcut-o administraţiei CE Oltenia, dar nu a primit un răspuns. Până când conducerea CEO se va pronunţa, sindicatele au decis să facă o somaţie executorie a companiei, obligând-o să respecte sentinţa dată de instanţă.
Prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Ion Ruşeţ, a declarat ieri că aceasta este una din variantele cu ajutorul căreia ar putea să-i facă pe cei din conducerea CE Oltenia să le dea banii din cotizaţii. „Le-am propus inclusiv un angajament scris de la fiecare angajat de la companie, membrul nostru de sindicat, prin care este de acord să i se reţină cotizaţia“, a declarat Ion Ruşeţ. Acesta a mai spus că asta nu ar fi o problemă şi crede că ar obţine angajamentele scrise ale membrilor sindicatului.
Propunerea vine după ce conducerea CEO a refuzat să pună în aplicare sentinţa instanţei de judecată. Tribunalul Gorj a dispus suspendarea deciziei Directoratului prin care a fost modificată procedura de încasare a cotizaţiei, în sensul că aceasta era plătită direct de angajaţi la casierie, nu reţinută pe stat şi virată în conturile sindicatelor.
În replică, Ion Răuţ, directorul de resurse umane al companiei, a declarat în presa locală faptul că dacă ar pune în aplicare decizia instanţei ar încălca legea!! Potrivit legii însă, nepunerea în aplicare a deciziilor judecătoreşti constituie infracţiune, conducerea CE Oltenia putând fi acuzată de abuz în serviciu.
Angajaţii de la Complexul Energetic Oltenia ar putea să fie nevoiţi să-şi dea acordul scris, sau dezacordul, faţă de reţinerea cotizaţiei sindicale, lunar, de către companie. Aceasta este o propunere pe care Federaţia