Târgurile din ziua de Sfânta Marie Mică, de la Titu şi Cornăţelu, deschid seria marilor bâlciuri de toamnă, care se ţin lanţ până la mijlocul lunii noiembrie. Pentru inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor urmează o perioadă densă, pentru a asigura respectarea normelor legale privind comercializarea produselor de origine animală, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea consumatorilor.
Dr. Sandu Tolea, directorul DSVSA, ne-a declarat că nici anul acesta nu se va face rabat de la lege: “Am notificat din timp toate primăriile care organizează târgurile anuale, pentru că au obligaţia să informeze agenţii economici, dar şi să asigure condiţiile necesare. Pastrama şi celelalte produse de origine animală se vor vinde numai cu respectarea normelor sanitar veterinare, adică să fie obţinute din animale sacrificate în abatoare autorizate şi sub supraveghere sanitar veterinară. Atât păstrama, cât şi celelalte produse trebuie păstrate şi vândute exclusiv din vitrine frigorifice. Nu vom tolera abateri, iar cei care vor fi depistaţi vânzând asemenea produse pe tarabe, la marginea drumului, va suporta consecinţele” – a spus dr. Sandu Tolea. Târgurile din ziua de Sfânta Marie Mică, de la Titu şi Cornăţelu, deschid seria marilor bâlciuri de toamnă, care se ţin lanţ până la mijlocul lunii noiembrie. Pentru inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor urmează o perioadă densă, pentru a asigura respectarea normelor legale privind comercializarea produselor de origine animală, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea consumatorilor.
Dr. Sandu Tolea, directorul DSVSA, ne-a declarat că nici anul acesta nu se va face rabat de la lege: “Am notificat din timp toate primăriile care organizează târgurile anuale, pentru că au obligaţia să informeze agenţii economici, dar şi să asigure condiţiile necesare. Pa