Cati foodbloggeri romani traiesc exclusiv din pasiunea de a scrie despre mancare? Care sunt meseriile nestiute ale acestor oameni? Din ce-si castiga existenta foodbloggerii care nu au ocazia sa traiasca doar de pe urma pasiunii pentru fenomenul culinar? Acestea au fost ideile centrale din care s-a nascut articolul de astazi.
M-am gandit ca un numar de 60+ de bloggeri culinari este suficient in demersul meu. Prin urmare, am ales cei mai cunoscuti 60+ bloggeri culinari din Romania, i-am intrebat pe fiecare despre acest proiect si iata mai jos ce a iesit. Sursele colectarii celor 60+ de nume au fost urmatoarele: 1 – opinia personala (dupa aproape 7 ani de cand sunt in foodblogging); 2 – topul zelist.ro; 3 – topul trafic.ro; 4 – numar fani facebook; 5 – lista de bloguri de pe bucataras.ro.
Laura Laurentiu – Retete ca la Mama: este cantareata de muzica populara, avand studii de litere, drept dar si cursuri de advertising online.
Adrian Hadean – Retete fara Secrete: este consultant pentru restaurante; are si o diplomă de electronist (liceul), a făcut doi ani de actorie şi trei de marketing (facultate in ambele cazuri). Are pregătire de bucătar echivalata si cu diplomă.
Laura Adamache: este freelancer in domeniul culinar (blogul personal, carti culinare scoase de editura All, colaborari cu reviste, etc). A absolvit Facultatea de Geologie si Geofizica (Bucuresti), fiind de profesie inginer geolog; locuieste in Italia.
Radu Popovici – Retetele lui Radu: este freelancer in domeniul culinar (consultanta, bucatar, jurnalist); este inginer chimist, are o diploma in management obtinuta in Viena, are cursuri profesionale de bucatarie (diploma), fiind si formator in domeniu. In trecut a tradus carti culinare si a mai fost grafician, web designer si game designer.
Cristina Mazilu – Chez Mazilique: este publisher/redactor-sef la Good Food Romania, a facu