Studenţii mai au aproape o lună de vacanţă, dar în unităţile de cazare de la Universitatea din Craiova au început deja pregătirile. Se fac lucrări de igienizare şi renovare pe alocuri. Noutatea din acest an este că vor fi cu 420 de locuri de cazare mai puţin. Repartizarea se va face după un nou regulament, intrat în vigoare în vară, care stabileşte că pentru cursanţii de anul I se rezervă 30% din locurile existente.
Zece unităţi de cazare din 12 existente vor fi puse la dispoziţia cursanţilor Universităţii din Craiova. Situaţia este creată de dezafectarea cu câțiva ani în urmă a Căminului 9 şi de includerea din această vară a Căminului 8, cu 420 de locuri, într-un amplu program de investiţii. Prin urmare, studenţii care au ales Universitatea din Craiova vor avea la dispoziţie 2.800 de locuri de cazare. Reprezentanţii Departamentului de patrimoniu dau asigurări că nu vor fi probleme. „Vom depune toate eforturile pentru a soluţiona toate cererile, astfel încât nici un student să nu rămână pe dinafară“, a precizat economistul Marian Silişteanu, directorului Departamentului de Patrimoniu şi Cămine, Cantine de la Universitatea din Craiova. Ca şi în anii precedenţi, se depun eforturi pentru a îmbunătăţi condiţiile de locuire. Investiţiile sunt suportate din bugetul propriu al Universităţii din Craiova.
Cea mai mare investiţie, la Căminul 10
Lucrări de amploare se fac şi în acest an tot la Căminul 10 din cartierul Lăpuş, cea mai mare unitate de cazare, care are 1.000 de locuri. Dacă anul trecut s-a făcut o nouă spălătorie, în această perioadă se lucrează la modernizarea punctului termic. „Investiţia este de 12 miliarde de lei vechi (1.200.000 de lei - n.r.). Banii vin din autofinanţare“, a precizat directorul Departamentului de Patrimoniu şi Cămine, Cantine de la Universitatea din Craiova. De asemenea, la Căminul 12 din campusul Facult