Nu mai puţin de 40 de poştaşi din judeţul Gorj vor deveni şomeri, rezultatul obţinut la testările profesionale, susţinute la finele lunii trecute, neajutându-i să îşi păstreze locul de muncă. Cele mai afectate de procedura restructurării vor fi oficiile poştale din Târgu-Jiu, Mătăsari, Motru şi Târgu-Cărbuneşti.
Experienţa dobândită în cei câţiva zeci de ani de muncă nu le-a fost de folos la testările profesionale sau cel puțin așa spun notele obţinute atât la examenul scris, cât şi la interviu. Şi din această cauză, nu mai puţin de 40 de poştaşi gorjeni, vor rămâne fără serviciu. În primă fază, potrivit şefului Oficiului Judeţean de Poştă Gorj, Liliana Popescu, aceştia vor intra în şomaj. Totodată, cei în cauză vor primi salarii compensatorii, vechimea fiecărui angajat stabilind cuantumul remuneraţiilor.
500 de angajaţi în Gorj
La nivelul judeţului Gorj, prin febra testărilor au trecut 162 de angajaţi ai Poştei Române. „După o analiză efectuată la nivelul Oficiului Judeţean de Poştă Gorj s-a stabilit că din cele 500 de persoane angajate, 40 de persoane urmează să plece acasă. Pentru a fixa cine părăseşte sistemul, s-au ţinut o testare profesională scrisă şi un interviu. În funcţie de această medie s-au luat şi deciziile. În principiu, 40 de persoane vor rămâne fără loc de muncă. Acestea din urmă vor primi salarii compensatorii, conform contractului de muncă şi în funcţie de vechimea fiecăruia în sistemul poştal”, a precizat şeful OJP Gorj. Cât priveşte restructurarea posturilor, cele mai afectate vor fi oficiile poştale din Târgu Jiu, Motru, Târgu Cărbuneşti şi Mătăsari.
Nu mai puţin de 40 de poştaşi din judeţul Gorj vor deveni şomeri, rezultatul obţinut la testările profesionale, susţinute la finele lunii trecute, neajutându-i să îşi păstreze locul de muncă. Cele mai afectate de procedura restructurării vor fi oficiile poş