Doi vrânceni au fost suspectaţi de medici, luna trecută, că ar fi infectaţi cu virusul West Nile, provenit de la înţepătura de ţânţar. Cei doi au fost diagnosticaţi de medici cu meningită cu lichid clar, iar în astfel de cazuri sunt prelevate probe pentru virusul West Nile. Probele au fost transmise la Institutul Cantacuzino, iar zilele trecute au venit rezultatele probelor care au infirmat prezenţa virusului. Anterior, alţi trei vrânceni au fost suspectaţi că ar fi fost infectaţi cu virusul West Nile, dar probele de laborator au infirmat boala.
Infectarea cu virusul West Nile se produce prin înţepătura de ţânţar şi nu se transmite de la om la om. Ultimul caz de infectare cu West Nile în judeţul nostru a fost în 2010, în luna septembrie, fiind vorba de un bărbat de 58 de ani. Potrivit specialiştilor din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, manifestările care apar în urma infectării cu virusul West Nile sunt de trei tipuri, deşi în cele mai multe dintre cazuri simptomele lipsesc. „În 20% dintre cazuri manifestările sunt uşoare, apar între 2 şi 8 zile de la infectare şi constau în febră uşoară, cefalee (dureri de cap), frisoane, transpiraţie excesivă, stări de slăbiciune, dificultăţi la înghiţire şi dureri articulare. Al treilea tip este cel mai grav şi constă în encefalită sau meningită, cauzate de pătrunderea virusului West Nile în zona meningelui (membrana care «îmbracă» creierul) şi a lichidului cefalorahidian”, spun aceştia.
În urma tratamentului, simptomele pot să dispară în 7-10 zile, deşi starea de oboseală poate persista mai multe săptămâni. Până în prezent, nu a fost produs un vaccin sau un tratament specific în cazul infectării cu virusul West Nile.
Doi vrânceni au fost suspectaţi de medici, luna trecută, că ar fi infectaţi cu virusul West Nile, provenit de la înţepătura de ţânţar. Cei doi au fost diagnosticaţ