• Tragedia de la Bucuresti, unde un copil a fost sfartecat de caini, se poate repeta si la Iasi • Municipalitatea nu poate gestiona in acelasi timp nici zece procente din numarul total al cainilor fara stapan, la Iasi misunand pe strazi intre 3.000 si 4.000 de exemplare, padocul vechi avand o capacitate de doar cateva sute de locuri • Tragedia din Bucuresti i-a trezit pe cei din Primarie, care anunta in al doisprezecelea ceas deschiderea padocului de la Tomesti
Viata iesenilor este pusa zilnic in pericol din cauza zecilor de caini comunitari violenti care umbla liberi pe strazile din Iasi. Maidanezii se intalnesc pretutindeni, putand oricand si oriunde reproduce tragedia din Bucuresti. Trec printre oameni, de cele mai multe ori alergand, si starnesc spaima in randul trecatorilor. In timpul zilei stau ascunsi in scari de bloc, sub automobilele parcate, la intrarea in piete sau a diverselor institutii, la umbra unui copac sau pe aleile din parc.
Seara, strabat cartierele Iasului in grupuri de cate patru-cinci sau chiar mai multi, trecand fiorosi printre randurile de masini, de pe o parte a strazii pe alta, iar oamenii pasesc cu frica pentru a nu intra in atentia lor. Cele mai cautate zone sunt parcurile si cladirile destinate diverselor cantine. "Este ingrozitor ceea ce se intampla pe strazi din cauza acestor caini. Cei din primarie ar trebui sa se ocupe de ei, dar nu vor. Ar trebui sa-i duca undeva. Sunt mai multi caini pe strada, decat oameni. Imi este frica sa ies seara din casa, pentru ca atunci sunt cei mai activi. La fel si dimineata, dar serviciul ma obliga. Cartierul Dacia, acolo unde locuiesc, este unul din cele mai periculoase zone din Iasi din acest punct de vedere. Din fiecare colt de strada, sare cate unul. Saptamana trecuta, un maidanez a muscat-o pe matusa mea de picior", a declarat Maria N.
Elena P., bunica unei fetite