Pentru al șaselea an consecutiv, ASIMCOV organizează un concurs gastronomic cu ocazia zilelor orașului Covasna. Potrivit organizatorilor, s-au înscris peste 20 de echipe din zonă, dar sunt două echipe și din Ungaria.
„Scopul acestui concurs este promovarea specialităților gastronomice ale zonei, dar și acela ca atât concurenții, cât și vizitatorii să se simtă bine. Fiecare echipă va avea 3-4 membri, iar juriul va ține cont nu numai de gustul mâncărurilor din ceaun, ci și de aranjarea mesei” – ne-a declarat organizatoarea Molnár Judith.
Evenimentul va începe sâmbătă de la ora 11, iar vizitatorii pot cumpăra câte o porție de mâncare preparată la ceaun contra unui jeton în valoare de 6 lei. „Doritorii vor cumpăra jetoane, noi le vom da tacâmuri de unică folosință, iar jetoanele vor fi moneda de plată pentru o porție de mâncare” – spune Molnár Judith.
Experiența anilor trecuți arată că fiecare echipă încearcă să prepare bunătăți tradiționale: gulaș cu cartofi sau cu fasole, iar ceaunele se golesc destul de repede.
Comentarii.
Pentru al șaselea an consecutiv, ASIMCOV organizează un concurs gastronomic cu ocazia zilelor orașului Covasna. Potrivit organizatorilor, s-au înscris peste 20 de echipe din zonă, dar sunt două echipe și din Ungaria.
„Scopul acestui concurs este promovarea specialităților gastronomice ale zonei, dar și acela ca atât concurenții, cât și vizitatorii să se simtă bine. Fiecare echipă va avea 3-4 membri, iar juriul va ține cont nu numai de gustul mâncărurilor din ceaun, ci și de aranjarea mesei” – ne-a declarat organizatoarea Molnár Judith.
Evenimentul va începe sâmbătă de la ora 11, iar vizitatorii pot cumpăra câte o porție de mâncare preparată la ceaun contra unui jeton în valoare de 6 lei. „Doritorii vor cumpăra jetoane, noi le vom da tacâmuri de unică folosință, iar jetoanele vor fi moneda de plată