Scris de S.I. - În dialog cultural cu Ana Maria Dragoş, despre cum se vede acum, după ce s-a tras cortina, activitatea Teatrului de Vară.
JA. Stimată doamnă director Ana-Maria Dragoș, nu demult ați încheiat prima stagiune estivală a Teatrului de Vară din Arad. Judecând după capetele de afiș, dar și ținând cont de publicul numeros și divers care v-a onorat cu prezența de la primul până la ultimul spectacol suntem îndreptățiți să considerăm acest proiect al Centrului Cultural Județean Arad ca fiind o mare reușită. Care a fost ”rețeta” succesului la Teatrul de Vară din Arad în această vară?
Ana Maria Dragoş. Aș dori să menționez încă de la început că succesul acestui proiect nu mi se datorează doar mie. Inițiativa aparține domnului președinte al Consiliului Județean Arad, dl. Nicolae Ioțcu. Dumnealui și-a propus în urmă cu aproximativ doi ani să redea arădenilor posibilitatea de a se bucura de o scenă stabilă în aer liber în perioada estivală, așa cum, în istoria sa, Aradul a avut încă din secolul al XIX-lea şi până în anii 60. Curtea interioară a sediului Centrului Cultural Județean Arad, instituție subordonată direct Consiliului Județean, a fost considerată un spațiu ideal pentru transpunerea în realitate a acestui vis. Începând din toamna anului trecut am început să lucrăm la concepția primei stagiuni estivale și să o prefigurăm cât mai pe gustul publicului nostru, care este unul foarte divers, atât din punct de vedere al vârstei, cât și al componenței socio-culturale. În ceea ce mă privește strict pe mine, pot să vă spun că acest tip de proiect se regăsește în planul meu managerial și că se pliază perfect pe obiectivele fixate în Strategia Culturală a Județului Arad și totodată în Strategia de Turism Cultural a Județului Arad. În concluzie, răspunsul la întrebarea dumneavoastră, formulat pe scurt, înainte de toate este nevoie de o viziune clară, o strategi