Botoşăneanca Elisabeta Lipă, cea care conduce destinele Federaţiei Române de Canotaj (FRC) a declarat după cele două medalii de argint obţinute recent de România la Campionatul Mondial din Chungju (Coreea de Sud), că deocamdată acesta este maximum pentru canotajul românesc. "Cum să te baţi cu SUA, cu Australia, Marea Britanie sau Noua Zeelandă când vin la Mondiale cu grup de refacere după ele, cu bazine de gheaţă şi toate condiţiile? Când tragi în fiecare zi, când transpiri abundent, diferenţa se face prin refacere. Noi n-am avut nici măcar medic şi un singur masor. În ultimele zile, fetele noastre făceau blocaje musculare. Comparativ, americanii au venit cu 90 de sportivi şi 40 suprastructură", a subliniat Elisabeta Lipă.
Botoşăneanca din fruntea FRC spune că în privinţa Jocurilor Olimpice de la Rio din 2016, sportivele medaliate cu argint la Mondialele din Coreea de Sud mai au forţa să crească în valoare. "Loc e de crescut, dar cum să creştem? Nu avem un loc de pregătire, ne antrenăm printre şalupe, n-avem medic, hrana e aşa cum e. E o problemă legată de bani, de strategie. Trebuie făcută o analiză şi să se stabilească în mod clar ce se doreşte. Mă refer la întreg sportul românesc, nu doar la canotaj, pentru că fiecare federaţie are neajunsurile ei", a conchis Elisabeta Lipă.
Botoşăneanca Elisabeta Lipă, cea care conduce destinele Federaţiei Române de Canotaj (FRC) a declarat după cele două medalii de argint obţinute recent de România la Campionatul Mondial din Chungju (Coreea de Sud), că deocamdată acesta este maximum pentru canotajul românesc. "Cum să te baţi cu SUA, cu Australia, Marea Britanie sau Noua Zeelandă când vin la Mondiale cu grup de refacere după ele, cu bazine de gheaţă şi toate condiţiile? Când tragi în fiecare zi, când transpiri abundent, diferenţa se face prin refacere. Noi n-am avut nici măcar medic şi un singur masor. În ult