În ultima vreme, zidurile sunt la mare preţ în România. După ce Roger Waters şi-a cântat Zidul la Bucureşti, a venit rândul autorităţilor de la Târgovişte să se fălească şi ele cu Zidul lor. Waters a prezentat un Zid conceput (muzical) în 1979, în vreme ce la Târgovişte a fost vernisat un Zid găurit cu 10 ani mai târziu, în 1989, fix de Crăciun.
Mesajul Zidului lui Waters e cunoscut, limpede şi respectat de către cei care se respectă. Mesajul Zidului de la Târgovişte e ambiguu şi bizar. Dar măcar avem şi noi un Zid al nostru, neaoş, românesc, că de ce să aibă unul doar Pink Floyd?
La Zidul de la Târgovişte s-a petrecut ceea ce se petrece în mod tradiţional în ziua de Crăciun, pe meleagurile noastre – şi anume o împuşcare rituală. Nu era destul că povestea cu pricina era una cunoscută, acum ne mai şi fălim cu ea, arătând-o la lume, la turişti şi la cine vrea şi e dispus să plătească pentru asta 7 lei (reduceri pentru elevi, studenţi şi pensionari).
De acum, pe lista obiectivelor turistice din Târgovişte, între care se detaşează Curtea Domnească cu Turnul Chindiei şi Mănăstirea Dealu (unde a fost dus capul lui Mihai Viteazul) se mai adaugă încă unul, Zidul. Iar de la acest ultim obiectiv mai marii urbei au declarat că aşteaptă să atragă un număr însemnat de vizitatori români şi străini.
Dacă s-ar pricepe cât de cât la marketing, curatorii Zidului de la Târgovişte i-ar propune lui Waters să-şi prezinte şi ei Zidul de la Târgovişte în deschiderea The Wall, că tot nu se produce nimeni pentru Warming-up. Pentru idee pretind, desigur, un mic comision. Negociabil.
În ultima vreme, zidurile sunt la mare preţ în România. După ce Roger Waters şi-a cântat Zidul la Bucureşti, a venit rândul autorităţilor de la Târgovişte să se fălească şi ele cu Zidul lor. Waters a prezentat un Zid conceput (muzical) în 1979, în vreme ce la Târgoviş