Poliţia nu poate face faţă valului de nereguli de pe şosele.
Şapte accidente rutiere au avut loc ieri noapte în republică, iar o persoană a decedat. Cifrele pot părea îngrozitoare, însă nu şi în Moldova. Asta deoarece în fiecare zi au loc în medie exact şapte accidente rutiere, o persoană îşi pierde viaţa, iar alte 10 sunt rănite. Iar media creşte de la an la an, fără ca poliţia să aibă deocamdată o soluţie.
Cinci din accidentele din noaptea de marţi spre miercuri, au însemnat tamponări de pietoni. Patru dintre ei au scăpat cu viaţă, alegându-se doar cu leziuni uşoare, nu însă şi pietonul din Briceni care şi-a pierdut viaţa pe loc. Bărbatul se întorcea acasă în oraşul Lipcani când automobilul ucigaş a dat peste el. Mai avea de mers doar câţiva metri până să ajungă acasă. "Şoferul susţine că nu l-a observat pe bărbat. În urma testului de alcoolemie, s-a depistat că acesta nu se afla în stare de ebrietate. Urmează să stabilim dacă avea viteză mare", spune Marin Hadârcă, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Briceni.
Victima avea 50 de ani, iar şoferul, 52 de ani. Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, în acea zi au fost depistaţi peste 200 de şoferi care au depăşit viteza, opt au urcat băuţi la volan, peste 72 nu şi-au cuplat centura, iar alţi circa 20 au neglijat semnalul semaforului.
Fiecare al zecelea pieton, implicat într-un accident, moare
Bărbaţi, femei, persoane în etate, minori, toţi sunt victimele accidentelor rutiere, iar mai mult de o treime din accidente au avut loc în Chişinău. Cele peste 1.600 de accidente care s-au petrecut de la începutul anului în republică, au luat vieţile la 184 de oameni, dintre care 13 erau minori.
Alte aproximativ 2.000 de persoane au fost traumatizate, dintre care câte doi copii în fiecare zi. Numai în acest an au avut loc peste 600 de accidente cu implicarea pietonilor, în urma