Românul Mircea Carp a fost trimis la celebrele şcoli de ofiţeri din Germania pentru a deveni un militar de elită. După instaurarea comunismului, a devenit jurnalist la Vocea Americii şi Europa Liberă.
Unul dintre cei mai mari jurnalişti români, Mircea Carp, a trăit o viaţă care ar putea inspira scenariul unui film de aventură. Descendentul unei dinastii glorioase de ofiţeri ai Armatei Regale Române, Mircea Carp a fost trimis, în timpul celui de-al doilea război mondial, în Germania, la unele dintre cele mai bune şcoli superioare de război din lume. Acest lucru a fost posibil pentru că România, condusă de mareşalul Ion Antonescu, era în acei ani unul dintre aliaţii Germaniei naziste. Întâmplarea a făcut ca Mircea Carp să fie înaintat la gradul de ofiţer de către Adolf Hitler.
Ulterior, el avea să lupte, după 23 august 1944, împotriva foştilor camarazi şi chiar să îi dezarmeze pe unii dintre ei. După instaurarea comunismului, Mircea Carp a fost dat afară din armata comunizată, la fel cum au păţit cei mai mulţi dintre ofiţerii care au refuzat să accepte bolşevizarea României. El a fugit peste frontieră şi a ajuns în lumea liberă. Ulterior, fostul ofiţer de elită a devenit jurnalist.
La Vocea Americii, Mircea Carp a avansat până în poziţia de şef al serviciului românesc. În această calitate, de reprezentant al radioului guvernamental american, el a avut ocazia să viziteze România, ca reporter special al Vocii Americii, trimis să relateze vizita lui Richard Nixon la Bucureşti. Apoi, după 22 de ani petrecuţi în slujba radioului peste Oceanul Atlantic, Mircea Carp a revenit în Europa.
El a lucrat la Europa Liberă, la München, unde a fost cooptat în conducerea radioului care şi-a asumat lupta pe calea undelor împotriva regimului comunist. În această calitate, Mircea Carp a trăit zilele fierbinţi ale Revoluţiei din 1989, când Europa Liberă de