Oricat s-a straduit sa guverneze la televizor, sa controleze agenda, Guvernul Ponta incaseaza in aceste zile doua lovituri de imagine puternice. Aproape din senin, s-a trezit cu doua crize majore, cu mii de oameni in strada, cu mitiguri dupa mitinguri. Nu le-a mai putut arunca in derizoriu, cum a facut pana acum cu toate celelalte. Atat in cazul Rosia Montana cat si in cazul revoltei impotriva cainilor fara stapan, Guvernul Ponta si USL platesc cu varf si indesat pretul duplicitatii extreme, pretul populismului si demagogiei impinse pe culmi.
USL s-a aliat cu toate segmentele posibile din electorat numai pentru a castiga voturi, dar le-a intors spatele a doua zi dupa castigarea puterii. Pe unii chiar i-a sfidat cu cinismul celui atotputernic, aruncand a doua zi la cos toate promisiunile sforaitoare.
Le-a promis ecologistilor sau activistilor anti Rosia Montana ca nu va promova in vecii vecilor proiectul promovat de Gold Corporation? L-a adoptat guvern in mai putin de un an, in ciuda avizului negativ dat de propriul ministru al justitiei. S-a jurat ca nu se atinge de gazele de sist? S-a sucit imediat dupa ce a ajuns premier, a facut liniste la Vaslui cat ai zice peste si a dat avizele de mediu celor de la Chevron cu viteza luminii.
In cazul Rosia Montana s-a dovedit mult mai eficient chiar decat Traian Basescu, mare sustinator al proiectului minier. Seful statului, care astazi se arata mult mai prudent, iesea lunar sa-l sustina, dar se lovea de reticenta premierului Boc. Degeaba incearca acum Victor Ponta sa-i pacaleasca pe ecologistii dezamagiti, afirmand ca va vota impotriva proiectului Rosia Montana in calitate de deputat. Cel mult, ii enerveaza si mai rau pe ecologisti si activisti, insultandu-le inteligenta.
Victor Ponta se astepta, cel mult, la putina agitatie din partea ONG-urilor specializate in protes