Procentul de promovare la examenul de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie, a crescut în urma soluţionării contestaţiilor de la 16,67 % la 17,39%. Astfel, dintre cele 302 contestaţii depuse, 77 au fost admise, iar 225 au fost respinse. Dintre contestaţiile admise, 45 au avut creşteri de note, în timp ce 32 de note au fost micşorate. Diferenţele dintre notele iniţiale şi cele de după rezolvarea contestaţiilor au fost în unele cazuri mai mari, în altele mai mici. Unul dintre candidaţi, care iniţial a luat nota 3,95 la matematică, a obţinut 5 în urma recorectării tezei. De cealaltă parte, un candidat care iniţial a obţinut media 6 la proba biologie vegetală şi animală s-a trezit cu un punct scăzut după recorectare, el rămânând în final nota 5. Acelaşi lucru l-a păţit un alt candidat, la aceeaşi disciplină, căruia i-a scăzut nota de la 5,10 la 4. În majoritatea cazurilor însă, diferenţele între rezultatul iniţial şi cel obţinut după reevaluarea tezei este de cel mult un punct, în minus sau în plus.
Candidaţii care nici de data aceasta nu au reuşit să promoveze Bacalaureatul vor fi nevoiţi să mai aştepte un an, timp berechet să se pregătească pentru următoarea sesiune a examenului, care va fi în vara anului 2014.
Rezultatele la Bacul de toamnă după soluţionarea contestaţiilor AICI
Procentul de promovare la examenul de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie, a crescut în urma soluţionării contestaţiilor de la 16,67 % la 17,39%. Astfel, dintre cele 302 contestaţii depuse, 77 au fost admise, iar 225 au fost respinse. Dintre contestaţiile admise, 45 au avut creşteri de note, în timp ce 32 de note au fost micşorate. Diferenţele dintre notele iniţiale şi cele de după rezolvarea contestaţiilor au fost în unele cazuri mai mari, în altele mai mici. Unul dintre candidaţi, care iniţial a luat nota 3,95 la matematică, a obţi