Mai exact în Grădina Cetăţii şi la Cheile Râşnoavei. Este Festivalul de Reconstituire Istorică „În numele trandafirului”, eveniment aflat la a V-a ediţie.
Istoria este din nou în festival, la Râşnov. În acest week-end se desfăşoară Festivalul de Reconstituire Istorică „În numele trandafirului”, organizat de Primăria Oraşului Râşnov şi Ministerul Apărării Naţionale – Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” Predeal.
Ediţia din acest an – una naţională - stă sub tema: „Armata română, începuturi şi prezent”, cu atât mai mult cu cât anul acesta sunt aniversaţi 135 de ani de la încheierea Războiului de Independenţă şi 90 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 2 Vânători de Munte.
„Ţinând cont că anul acesta s-au împlinit 90 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 2 Vânători de Munte, am decis să marcăm acest eveniment. Primăria Râşnov a avut o colaborare foarte bună şi cred că este unul din batalioanele de excepţie, care au avut deplasări şi în teatrele de operaţiuni din Afganistan. În plus, unul dintre eroi, Claudiu Chira, este cetăţean al oraşului Râşnov”, a declarat primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea. „Vânătorii de Munte sunt o mândrie pentru noi. Este elita Armatei Române şi ţin de identitatea noastră istorică şi culturală”, a completat şi istoricul Nicolae Pepene, director al Direcţiei de Cultură din cadrul Primăriei Râşnov.
Evenimentul va prezenta civililor diverse aspecte din istoria Vânătorilor de Munte şi activităţi specifice lor. „Ţinând cont că astăzi stagiul militar nu mai este obligatoriu, tinerii pot vedea o parte din ce înseamnă această viaţă, iar cetăţenii care au fost în armată îşi pot reaminti despre acele momente”, a mai spus edilul râşnovean.
Sâmbătă, o zi ca-n Afganistan
Concret, sâmbătă, între orele 10.00 – 18.00, în Grădina Cetăţii, turiştii vor putea asista la mai multe exerciţi