Acţiunea Primăriei Suceava de recuperare a datoriilor acumulate din neplata taxelor şi impozitelor locale ia în vizor nu doar populaţia şi agenţii economici, ci şi o categorie specială de contribuabili – fundaţiile şi asociaţiile non-guvernamentale.
Primăria Suceava are de recuperat de la acestea debite restante de 35 de miliarde de lei vechi, în special din impozite pe mijloacele de transport.
„În această situaţie sunt un număr de 219 asociaţii şi fundaţii. Unele le ştim, am luat legătura cu cei care le reprezintă, facem demersuri pentru recuperarea datoriilor, dar la altele nu avem habar cine le reprezintă. Tocmai de aceea, în 50 de cazuri ne-am adresat Tribunalului să ne spună cine sunt reprezentanţii lor, să ne putem îndrepta împotriva lor pentru recuperarea datoriilor”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că a dublat personalul de la compartimentul de executare silită a datornicilor, pentru a demara o campanie susţinută de recuperare a sumelor restante.
Printre „campionii” datornicilor din rândul organizaţiilor neguvernamentale se află o fundaţie olandeză.
„Aceste asociaţii apar cu debite destul de vechi, din perioada
Edilul sucevean i-a îndemnat pe cei care se ştiu că figurează pe listele datornicilor să vină să achite impozitele restante, pentru a nu fi puşi în situaţii jenante, în care să li se execute silit maşinile sau alte bunuri.
„Sunt sume mari de încasat şi primăria are nevoie acută de bani”, a adăugat Lungu, care spune că acţiunea de recuperare a datoriilor va merge până la capăt, folosindu-se toate mijloacele legale posibile.
Acţiunea Primăriei Suceava de recupe