Igiena corectă îţi menţine dinţii sănătosi timp îndelungat. Dar dacă obişnuieşti să fumezi ori să bei cafea, inevitabil dinţii se vor colora, iar aspectul acestora va fi afectat. Cum poţi avea o dantură ca în reclame, ne-a explicat medicul stomatolog Alina Nedelcu, de la Clinica DentallPro din Bucureşti.
Tratamentul de albire profesională poate fi efectuat prin mai multe proceduri, spre exemplu albire mecanică, albire chimică sau albire cu aparatul laser.
După consultul de specialitate efectuat de medicul dentist se stabileşte tipul de tratament de albire indicat fiecărui pacient. De precizat este că albirea chimică se recomandă atunci când starea de sănătate a dintelui este bună.
Poate fi nevoie de mai multe şedinţe
Pentru albirea dinţilor pătaţi, dentistul utilizează un agent de albire concentrat, nu înainte de a proteja gingiile cu o soluţie specială.
Se folosesc lampa de albire şi laserul pentru rezultate mai rapide. Practic, albirea dinţilor poate dura între 15 şi 60 de minute, în funcţie de cât de severă este colorarea danturii. Pacientul poate avea nevoie de mai multe şedinţe de tratament pentru a ajunge la culoarea dorită.
Albirea cu aparatul laser are o eficienţă mai mare, întrucât se utilizează un agent care conţine peroxid de hidrogen şi laserul, pentru accelerarea procesului de albire.
În cazul albirii mecanice, se foloseşte profi-jetul, un aparat de profilaxie bazat pe bicarbonat de sodiu. Mai precis, medicul dentist aplică pasta specială pe periuţa de detartraj sau prin profi-jet şipulverizează soluţia de bicarbonat de sodiu pe dinte, printr-o abraziune mecanică fină.
Când este indicată albirea chimică
În cazul dintelui devitalizat, unde s-a scos nervul şi, în timp, s-a produs colorarea lui, albirea chimică locală poate reface nuanţa iniţială.
Află mai multe pe clicksanatate.ro