Singura companie care a făcut o ofertă oficială de preluare aşteaptă un document oficial din partea municipalităţii pentru ca tranzacţia să fie parafată.
Tranzacţia va fi semnată după ce municipalitatea, care are drept de preemţiune la cumpărare, transmite că renunţă la achiziţia clădirii monument istoric, după ce preţul a scăzut de la 5,5 milioane de euro, iniţial preconizat, la 5 milioane. Reprezentanţii primăriei sunt dispuşi să facă demersurile formale necesare achiziţiei de către investitorul privat.
„Suntem puţin blocaţi de primărie. Cei de acolo trebuie să spună explicit că nu doresc să cumpere clădirea. Există deja o decizie exprimată, dar refuzul de exercitare a dreptului de preemţiune s-a făcut când suma în discuţie era de 5,5 milioane de euro. Tranzacţia noastră e la 5 milioane. E vorba mai degrabă de o formalitate, având în vedere că scăderea de preţ nu e foarte mare, iar dacă primăria voia să cumpere, avea oricum la dispoziţie cele 30 de zile, termenul pentru supraofertare. Dar, ca să fie toate lucrurile în regulă şi să nu existe interpretări, avem nevoie şi de acest document oficial. Dacă e nevoie ca subiectul să se dezbată în Consiliul Local (CL), din câte am înţeles cel mai repede asta, ar putea să se întâmple pe 12 septembrie. Noi joi aveam programarea la notariat", a declarat Ioan Bene, omul de afaceri care controlează Napocamin, societate prin care s-a făcut oferta de preluare.
Reprezentanţii municipalităţii au explicat că scăderea de preţ este prea mică pentru ca aceasta să poată prelua clădirea. „În momentul în care subiectul a fost discutat în CL s-a stabilit că primăria îşi exercită dreptul de preemţiune dacă preţul scade semnificativ, la 1-1,5 milioane de euro. Cum această limită nu s-a atins, noua sumă de 5 milioane fiind chiar departe de asta, după părerea mea şi a colegilor din primărie nu ar fi nevoie de o nouă hotărâr