La Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina se adună lunar, în medie, 35.000 lei din servicii medicale la cerere, principalele puncte forţe ale unităţii publice fiind preţurile competitive şi aparatura nouă, instalată în prima parte a anului trecut.
Încasări de zece ori mai mari decât în urmă cu doi ani se înregistrează, constant, la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina pentru servicii medicale la cerere. S-a ajuns la 35.000 lei pe lună, însă, sunt şi luni mai bune, când se pot atinge şi 50.000 lei. Punctele forte ale unităţii, spune coordonatorul policlinicii SJU, medicul Cătălin Pătru, sunt preţurile sub cele din mediul privat, aparatura modernă cu care au fost dotate aproape toate cabinetele în proiectul de reabilitare încheiat anul trecut şi punerea la punct a unui sistem informatic de evidenţă.
Deşi la început, imediat după impelementarea evidenţei informatizate, primele zile din lună erau, cel puţin pentru funcţionarii din recepţie, absolut îngrozitoare, astăzi majoritatea pacienţilor îşi fac programare telefonic, apelând 0349/911, şi vin la ora programată. Valul pacienţilor cronici care se adresează câtorva specialităţi, ca oftalmologie, neurologie, psihiatrie, cardiologie..., nu poate fi, deocamdată, repartizat uniform pentru consultaţii gratuite oricât de mult s-ar încerca. Problema rămâne în continuare norma stabilită de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, de 28 de consultaţii pe zi, în majoritate. Pentru cel de-al 29 pacient, care nu poate reveni la o altă dată, când medicul este disponibil, sau nu mai există locuri libere în program, se percep tarife pentru consultaţii mult mai mici decât practică piaţa privată.
„Important este că acest consult se finalizează cu prescripţie şi scrisoare medicală, dacă este cazul”, menţionează coordonatorul ambulatoriului.
Încasări b