Serbări populare în patru sate clujene, la sfârşitul acestei săptămâni: în Alunișu (comuna Sâncraiu), Geaca, Viișoara şi Chiuiești.
Clujenii iubitori de folclor pot participa duminică la sărbători câmpeneşti în Alunişu, Geaca și Viișoara, dar şi la tradiționala serbare câmpenească "Pintea Grigore Viteazul" de la Chiuiești.
La Alunișu, străveche așezare românească situată la poalele Vlădesei, festivitățile vor începe duminică la ora 12.30, în fața troiței din localitate, cu un "Te Deum" dedicat eroilor locului și cu depuneri de coroane. Va urma, în curtea școlii generale, lansarea monografiei "Alunișu, satul de sub Horaița Vlădesei", scrisă de către octogenarul profesor Nicolae Șteiu, supranumit "Dascălul Apusenilor", autor a numeroase cărți dedicate zonei. Lucrarea, apărută sub egida Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, la Editura "Tradiții clujene", face parte din mult mai amplul proiect editorial al centrului, proiect care se întinde pe 15 ani şi în cadrul căruia au fost editate aproximativ 40 de monografii ale localităților din județul Cluj. Autorul cărții consideră că lucrarea, masivă, de 250 de pagini, "este încă o dovadă a cugetării potrivit căreia, dacă ai plecat din satul tău, nu înseamnă că ai și scos satul din tine".
Lansarea monografiei va fi urmată de un spectacol folcloric susținut de orchestra profesionistă "Cununa Transilvană" a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și de soliștii Amalia Codorean Chindriș, Mariana Morcan, Florin Bota, Adrian Buza și Adrian Socaciu. Totodată, cu acest prilej, publicul va avea ocazia să urmărească și un program de dansuri populare susținut de ansamblurile folclorice din localitățile Mărișel și Beliș.
La Geaca, "Sărbătoarea fiilor comunei" va începe duminică la ora 9.30 cu o slujbă religioasă, un „Te Deum" pentru