Votul pentru intervenţia militară împotriva regimului Bashar Al-Assad, aprobat de senatorii americani din Comisia pentru Politică Externă, a fost puternic motivat de banii corporaţiilor din sectorul armamentului. Ridicol este faptul că aleşii care au respins rezoluţia au fost şi ei stimulaţi financiar, dar mai puţin decât cei care şi-au dat acordul.
Pe de altă parte, şeful Parlamentului de la Damasc a cerut congresmenilor americani să refuze proiectul de rezoluţie împotriva Siriei. Între timp, o nouă navă de război rusească, ''Nikolai Filcenkov'', cu ''o încărcătură specială'', va ajunge coastele siriene. După refuzul preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor de a discuta cu o delegaţie rusă despre problema siriană, Ben Rhodes, consilierul adjunct pentru Securitate Naţională al lui Obama, a declarat că Rusia nu mai are 'nimic de adăugat' în dezbaterile interne din SUA privind posibila intervenţie militară asupra regimului al-Assad.
Sute de mii de dolari pentru atac militar
Potrivit 'Centrului pentru Politică Responsabilă', o organizaţie care analizează finanţarea politicienilor americane, cei zece senatori care au votat pentru intervenţia militară au primit între 1 ianuarie 2007 şi 31 decembrie 2012 donaţii, în medie, în valoare de 72.850 dolari de la corporaţiile din armament sau din portea lobby-iştilor lor. În aceeaşi perioadă, cei care au respins documentul, au primit în medie 39.770 dolari. În total, aleşii care au votat în favoarea rezoluţiei au primit 728.497 dolari, iar cei opt care s-au opus au strâns 278.390 dolari. Cele mai mari contribuţii au ajuns la senatorul republican de Arizona, John McCain, care a pledat pentru ca SUA să furnizeze armament sau instruire rebelilor sirieni, scrie Agerpres. McCain a primit 176.300 dolari sub formă de donaţii din industria militară, urmat de democraţii Dick Durbin, din Illinois (127.350 do