Continuandu-ne drumul spre stanga se deschide o strada care urca spre nord spre Tampa si Gorita, locuita pe vremuri de vestiții cărăuși ai Scheiului, motiv pentru care o parte a strazii purta numele ,,Drumul carelor’’.
Astazi se numeste strada Curcanilor, dar in vremurile mai vechi se numea strada Coastei si Strada Podului, caci ducea spre Podul Dracului. Aici locuiesc cei mai multi Juni Curcani. Intre troitele de pe aceasta strada mentionam pe cea de la nr.50 ,,langa Renel’’, care mai poarta inscriptia anului 1783.
Citește și primul episod al poveștii AICI!
Chiar la patrundere pe aceasta strada (la nr.1) se afla casa bătrânească a familiei Ioan Furnica, fost macelar, iar peste drum este casa fostului paraclisier de la Biserica Sf. Nicolae Gheorghe Oltean, al carui fiu Stefan fusese un cunoscut tipograf in tipografia Ciurcu.
Pe partea de sud a strazi, colt cu Strada Pietroasa (azi i se spune Spatarul Luca Arbore), la nr. 12 este casa cunoscutului director al Scolilor elementare brasovene Gheorghe Belissimus .
Pe partea opusa o alta straduta se chiama Podragu si casa de la nr.1 a fost a epitropilor de la Biserica Sf. Nicolae, Eugen (tatal) si Nicolae (fiul) Furnica, tatal fiind si ,,virilist’’( membru de drept al congregatiei judetene) inainte de Unire .In fundul gradinii se mai pastreaza o troita lucrata de Nicolae Furnica la Scoala de arte și meserii la 21 mai 1940 in memoria parintilor sai.
In continuare, pe Ciocrac se afla noua cladire a Protopopiatului Brasov ridicata in anii 1970 de protopopul Vasile Coman (devenit episcop al Oradiei). Cladirea s-a ridicat intr-o frumoasa gradina daruita Eforiei Scolilor Centrale Romane de protopopul Iosif Barac. Pana prin anul 1910 aici profesorii Candid Muslea si George Moian făceu lecții de grădinărit si pomărit cu elevii de la gimnaziul românesc. Intr-o altă gradină, apartinând Biseicii Sf.