Fructele şi legumele conservate nu au lipsit niciodată din cămările gospodinelor. Şi cum tot este "sezon deschis" la bucătărit pentru iarnă, vă oferim în cele ce urmează reţeta unui preparat absolute necesar.
Ingrediente:
un kg ardei graşi,
un kg ardei kapia,
un kg gogoşari,
pătrunjel verde,
mărar verde,
sare,
un ceşcuţă ulei.
Mod de preparare:
Legumele se spală, se curăţă şi se toacă mărunt – dacă aveţi un robot de bucătărie folosiţi-l cu încredere! Spălaţi şi tocaţi verdeaţa, apoi adăugaţi-o legumelor tocate.
Compoziţia astfel obţinută se potriveşte de sare, se adaugă uleiul, apoi se dă la cuptor pentru 20 de minute.
Zarzavatul fierbinte se trece în borcane, acestea se capsează şi se pun la sterilizat în cuptorul încins pentru alte 20-30 de minute apoi. Scoateţi din cuptor borcanele, înveliţi-le până a doua zi cu o pătură. Apoi sunt numai bune de mutat pe rafturile cămării.
Fructele şi legumele conservate nu au lipsit niciodată din cămările gospodinelor. Şi cum tot este "sezon deschis" la bucătărit pentru iarnă, vă oferim în cele ce urmează reţeta unui preparat absolute necesar.
Ingrediente:
un kg ardei graşi,
un kg ardei kapia,
un kg gogoşari,
pătrunjel verde,
mărar verde,
sare,
un ceşcuţă ulei.
Mod de preparare:
Legumele se spală, se curăţă şi se toacă mărunt – dacă aveţi un robot de bucătărie folosiţi-l cu încredere! Spălaţi şi tocaţi verdeaţa, apoi adăugaţi-o legumelor tocate.
Compoziţia astfel obţinută se potriveşte de sare, se adaugă uleiul, apoi se dă la cuptor pentru 20 de minute.
Zarzavatul fierbinte se trece în borcane, acestea se capsează şi se pun la sterilizat în cuptorul încins pentru alte 20-30 de minute apoi. Scoateţi din cuptor borcanele, înveliţi-le până a doua zi cu o pătură. Apoi sunt numai bune de mutat pe rafturile