Retailerul Miniprix, prezent pe piaţa locală cu patru magazine fizice şi unu online, se dezvoltă după modelul deja implementat de eMAG, cel mai mare jucător de pe piaţa de retail online IT&C din România, extinzându-şi portofoliul de la haine la electrocasnice, cărţi, cosmetice şi produse alimentare prin adăugarea în oferta online a unor produse vândute de companii partenere.
Miniprix şi-a început activitatea pe piaţa locală în anul 2000 cu un magazin fizic. Ulterior s-a extins şi pe online, unde vindea (la fel ca în cele patru magazine din Bucureşti) haine, accesorii şi încălţăminte. Recent, pe site-ul retailerului au apărut însă şi alte categorii de produse, respectiv electronice, electrocasnice şi IT, casă, grădină şi maşină, alimente, frumuseţe şi sănătate, artă cărţi şi delicatese.
Compania M-Fashion care operează magazinele Miniprix merge astfel pe urmele eMAG, care a început prin a vinde produse electroIT şi s-a extins ulterior până la deschiderea pe aceeaşi platformă a unui petshop online, care oferă spre vânzare mâncare şi accesorii pentru animale de companie. Acesta este cel mai recent proiect anunţat de eMAG după produse turistice, cărţi, jucării, produse cosmetice sau de bricolaj. În total pe platforma eMAG sunt vândute 200.000 de produse. Modelul de business al retailerului electroIT presupune realizarea de parteneriate cu jucători de pe anumite segmente de piaţă, astfel încât aceştia din urmă folosesc platforma eMAG pentru a-şi vinde produsele. În schimb, eMAG primeşte un comision pentru fiecare vânzare realizată prin intermediul platformei.
Acelaşi model este folosit de Miniprix.ro. Reprezentanţii Miniprix.ro nu au răspuns până la închiderea ediţiei întrebării ZF privind numele partenerilor. Miniprix este operat de compania M-Fashion şi a terminat anul trecut cu afaceri de 73,5 mil. lei, în creştere cu circa 20%, şi cu un prof