„Adevărul“ prezintă variantele tricolorilor de a ajunge la primul Mondial după 16 ani. Concluzia? Stăm foarte bine după victoria cu Ungaria, iar nici adversarii din play-off nu sunt de netrecut. Cu o singură excepţie.
România a învins Ungaria cu 3-0 şi a urcat pe locul 2 în grupa D, devansând chiar formaţia maghiară. De acum, toate formaţiile din această serie mai au trei partide de disputat. Iată clasamentul în acest moment:
1- Olanda 19 puncte, golaveraj +18
2- România 13 puncte, golaveraj +3
3- Ungaria 11 puncte, golaveraj +2
4- Turcia 10 puncte, golaveraj +5
5- Estonia 7 puncte, golaveraj -6
6- Andorra 0 puncte, golaveraj -22
Câteva precizări:
*În caz de egalitate de puncte la finalul partidelor din grupă, primul criteriu de departajare e golaverajul, nu rezultatele directe.
*Cum Olanda joacă, marţi, în Andorra, unde 99% va învinge şi va face 22 de puncte, batavii sunt ca şi calificaţi la Mondiale. România, chiar şi dacă bate în toate cele trei jocuri rămase, nu poate face mai mult de 22 de puncte şi e aproape imposibil să depăşească Olanda la golaveraj.
*La barajul pentru Mondiale se califică opt din cele nouă formaţii clasate pe locurile secund în grupe. A noua echipă va fi eliminată. În această luptă pentru a prinde un loc de play-off nu vor conta rezultatele obţinute în partidele cu ultimele clasate din fiecare serie.
Cum putem ajunge la baraj?
În primul rând, iată ce program au echipele care se bat la locul 2:
România = Turcia (acasă, 10 septembrie), Andorra (deplasare, 11 octombrie), Estonia (acasă, 15 octombrie)
Ungaria = Estonia (acasă, 10 septembrie), Olanda (deplasare, 11 octombrie), Andorra (acasă, 15 octombrie)
Turcia = România (deplasare, 10 septembrie), Estonia (deplasare, 11 octombrie