A mai rămas o săptămână până la începerea anului şcolar, iar liceele doljene întâmpină dificultăţi în acoperirea cifrei de şcolarizare. La cea de-a treia etapă de repartizare în clasa a IX-a, derulată vineri, pe 933 de locuri libere la învăţământul de zi, au fost înregistrate 180 de dosare. Au rămas locuri neocupate inclusiv la clasele vocaţionale. Este vorba de Colegiul Tehnic Energetic, care a rămas cu şapte locuri libere la profilul sportiv, un loc la profilul arte vizuale la Liceul de Artă „Marin Sorescu“ din Craiova şi două locuri libere la Seminarul Ortodox „Grigorie Teologul“. De asemenea, probleme sunt şi la învăţământul seral şi frecvenţă redusă pentru care au fost alocate 366 de locuri şi s-au ocupat 83 în prima etapă de repartizare şi 90 în cea de-a doua etapă. În ce stadiu se află liceele şi cum vor funcţiona clasele o să se ştie exact săptămâna viitoare.
„Locurile care vor rămâne libere o să se ştie exact săptămâna viitoare, pentru că liceele îşi pot completa cifra de şcolarizare şi cu elevii care repetă clasa a IX-a. Ei sunt automat reînscrişi. Este posibil să nu avem foarte multe clase desfiinţate, având în vedere că o clasă de liceu poate funcţiona cu minimum 15 elevi şi maximum 30, după cum prevede Legea educaţiei“, a precizat Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct.
Conform listei cu locurile libere, în Dolj, liceul cu mari carenţe în realizarea planului de şcolarizare este Colegiul „Ştefan Odobleja“, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova, Liceul Tehnologic „George Bibescu“, Liceul Tehnologic Auto, Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate, Liceul Tehnologic „Dimitrie Filişanu“ din Filiaşi, Liceul Tehnologic „Horia Vintilă“ Segarcea. De altfel, dificultăţi sunt întâmpinate şi în unităţile de învăţământ din mediul rural, la Liceul Tehnologic „Inginer Ionete Aurelian“ din Malu Mare, Liceul Tehnologic „Constantin Ian