Ca sa ne intelegem din start: online-ul e online, iar tiparul e tipar. Vorbim despre presa, ziaristica, jurnalism, mass-media. Pe online ai altfel de titluri, altfel de reguli, cu totul alti parametri dupa care masori audienta si pe care trebuie sa-i monitorizezi, evident, diferit. Bineinteles, si publicul e diferit.
Daca pe un website (numiti-l ziar, publicatie, blog, sau cum va place) poti avea o atitudine mai relaxata, ca autor, fireste, sau transformi textul in dezbatere, concurs, manifest sau orice alta varianta interactiva, pe ziarul tiparit n-are cum sa-ti iasa. Si nici nu e indicat. Tocmai pentru ca ziarul tiparit nu are continut dinamic, trivialitatea e mult mai mica. Pe hartie trebuie sa mentii o conduita pe care n-am inventat-o noi, astazi, ci ea exista de ceva ani. De vreo 1.300, mai exact.
Asa incat, intr-un ziar (nu ne referim la tabloid, retete culinare, etc) nu se incadreaza deloc, dar deloc, treaba cu PS (post scriptum). Exclus sa ai P.S intr-un ziar serios! La fel si cu abordarea subiectiva, personala, plina de emotie, extaziata, cu ura, "nervi", sau altele. Pentru ca derutezi si pentru ca in astia 1.300 de ani creierul omului s-a obisnuit cu un stil, sau cu un sentiment, cum vreti sa-i spuneti. Cititul ziarului e una, stirile tv sau site-urile, sunt altceva. Nu poti sa le amesteci, inversezi, poti doar sa le combini, pastrand caracteristicile fiecaruia in parte.
Revenind, CUM, Doamne iarta-ma, sa publici un asemenea hal de ziar? Galerie foto, mai jos. PS: nu am corectat greselile gramaticale si nici pe cele de educatie. PS2: Gazeta de Baicoi, despre asta e vorba.
Ca sa ne intelegem din start: online-ul e online, iar tiparul e tipar. Vorbim despre presa, ziaristica, jurnalism, mass-media. Pe online ai altfel de titluri, altfel de reguli, cu totul alti parametri dupa care masori audienta si