După 12 ani în fruntea organizaţiei, acesta se pregăteşte să-i predea fotoliul de preşedinte, cel mai probabil, lui Horea Uioreanu.
Pe 14 septembrie se va încheia nu doar „domnia" lui Marius Nicoară în PNL Cluj, ci s-ar putea marca şi momentul îngropării securilor în organizaţia liberalilor clujeni. Favorit cert al alegerilor, mai ales după ce a obţinut şi sprijinul public al lui Crin Antonescu, pare a fi preşedintele consiliului judeţean, Horea Uioreanu.
Sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenţilor, în prezenţa a 700 de delegaţi din judeţ, se va desfăşura Conferinţa Judeţeană Extraordinară a PNL Cluj. Caracterul extraordinar al acţiunii este dat de faptul că ea va avea loc cu aproape un an mai devreme decât ar fi fost termenul statutar, Nicoară acceptând să-şi scurteze cu un an cel de-al treilea mandat de preşedinte în urma a presiunilor tot mai accentuate ale taberei conduse de Uioreanu. Practic, gestul liderului liberalilor clujeni devenise singura soluţie pentru stingerea războiului surd care a împărţit liberalii clujeni, încă din timpul campaniei pentru alegerile locale din 2012, în două tabere care păreau, la un moment dat, ireconciliabile.
Dacă Nicoară a acceptat, cum s-a exprimat, să facă un pas „nu în spate, ci în lateral", anunţându-şi chiar susţinerea pentru candidatura lui Uioreanu, şeful judeţului s-a trezit contracandidat tocmai de unul dintre vârfurile de lance ale „armadei" sale, consilierul judeţean Mihai Szeplekan. Apreciat în partid drept prieten al primarilor liberali, pe mulţi dintre ei ajutându-i substanţial în campania electorală, beneficiind şi de sprijinul unei echipe consistente de liberali pe care i-a adus chiar el în partid, fostul PRM-ist n-a putut fi considerat un simplu outsider. Potrivit „gurilor rele" din organizaţie, tocmai din acest motiv ar fi apelat Uioreanu la Antonescu, aducându-l la Cluj să trasmită mesajul de