Programul recitalului susţinut, în cadrul festivalului, de duo-ul Bianca şi Remus Manoleanu este un prilej de reîntâlnire cu muzica marilor maeştri ai artei componistice româneşti, dar şi cu valorile eterne ale poeziei.
Ede Terényi.Ciclul de lieduri Dincolo de tăcere a fost scris de Ede Terényi (n. 1935) pe versurile lui Şerban Codrin, structurate în patru secvenţe de câte 25 de haiku-uri. „Haiku“ este un gen de poezie tradiţional niponă, trebuind să conţină cel puţin o imagine sau un cuvânt despre anotimpul în care a fost scris. Astfel, cele patru secvenţe din Dincolo de tăcere se succed în ordinea anotimpurilor, la final, existând un adaos de haiku-uri despre Anul Nou. Ascultând muzica, simţi fascinaţia pe care o exercită rigoarea versurilor asupra compozitorului.
Irina Odăgescu Ţuţuianu. În lucrarea Continuum – Y de Irina Odăgescu Ţuţuianu (n. 1937) continuă o idee mai veche care cultivă şi valorifică „melodia infinită“ – acel tip de melodie care conţine, latent, potenţe de regenerare continuă. „Din punct de vedere spiritual, chiar am gândit la ideea continuităţii eterne“, afirmă compozitoarea, adăugând: „Contrastul se naşte din alternanţa celor două stări emoţionale diferite. Pe de o parte, atmosfera de un lirism nostalgic, sugerat insistent de melopeea iniţială, iar pe de altă parte, antiteza sa, atmosfera dramatică pe care o sugerează componenta instrumentală“. Lucrarea pune în valoare calităţile vocii umane, cadenţa pentru soprană, cu secvenţe coloristice de mare dificultate vocală, fiind un reper de virtuozitate.
Anatol Vieru. Laureat al Premiului Naţional de Compoziţie „George Enescu“ în 1946, dar şi al Premiului „Herder“ pentru întreaga activitate (în 1986), Anatol Vieru (1926-1998) a scris peste 120 de opusuri, de o mare varietate ca gen. Pasiunea pentru arta transpunerii în muzică a cuvântului poetic s-a concretizat în ca