Ingrediente:
500 ml lapte cald
50 g drojdie
sare
2 plicuri zahar vanilat
200 ml ulei
3 ouă
un kg faina
nucă macinată
2 linguri cacao Pentru sirop:
200 ml apa
400 g zahar Cum prepari:
1. Se amestecă laptele cald cu drojdia, sarea, vanilia şi jumătate din cantitatea de făină. Aluatul se lasă la crescut.
2. Se bat ouăle cu uleiul, se pune peste aluatul crescut si se framânta. Se adauga restul de faina, nu neaparat toata.
3. Se împarte aluatul în doua. Una dintre bucăţi se framântă cu cacao şi se lasă la crescut o oră.
4. Se întind cele doua foi de aluat, se taie bucai triunghiulare, se asaza o foaie alba, una maro si apoi se presara nuca. Se ruleaza de la baza spre vârf. Se coc 30 de minute. Cornurile se trec calde prin siropul rece facut din apa si zahăr. Ingrediente:
500 ml lapte cald
50 g drojdie
sare
2 plicuri zahar vanilat
200 ml ulei
3 ouă
un kg faina
nucă macinată
2 linguri cacao Pentru sirop:
200 ml apa
400 g zahar Cum prepari:
1. Se amestecă laptele cald cu drojdia, sarea, vanilia şi jumătate din cantitatea de făină. Aluatul se lasă la crescut.
2. Se bat ouăle cu uleiul, se pune peste aluatul crescut si se framânta. Se adauga restul de faina, nu neaparat toata.
3. Se împarte aluatul în doua. Una dintre bucăţi se framântă cu cacao şi se lasă la crescut o oră.
4. Se întind cele doua foi de aluat, se taie bucai triunghiulare, se asaza o foaie alba, una maro si apoi se presara nuca. Se ruleaza de la baza spre vârf. Se coc 30 de minute. Cornurile se trec calde prin siropul rece facut din apa si zahăr.