Secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) o va audia luni, 9 septembrie, pe Livia Stanciu, actualul preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), care candidează pentru un nou mandat la cârma instituţiei.
Pe 10 septembrie, vor fi intervievaţi alţi trei judecători - Nela Petrişor, Rodica Aida Popa şi Iulia Cristian Tarcea. Aceştia din urmă candidează pentru cele două funcţii de vicepreşedinte ÎCCJ. Tot pe 10 septembrie va fi audiată şi Lavinia Curelea, candidat la şefia Secţiei I Civile a ÎCCJ.
Preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, îşi propune, în proiectul de management pentru un nou mandat la conducerea instituţiei, continuarea măsurilor organizatorice în scopul accelerării soluţionării cauzelor de corupţie la nivel înalt. Astfel, iniţiativa Liviei Stanciu vizează atât Secţia penală, cât şi Completele de cinci judecători ale Instanţei Supreme, precum şi luarea de noi măsuri organizatorice în contextul punerii în aplicare a noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală.
Ce conţine planul de management al Liviei Stanciu
În debutul proiectului, Livia Stanciu arată că mandatul său, exercitat în perioada septembrie 2010 - august 2013, are ca principale caracteristici: trecerea la evaluări pozitive ale ÎCCJ în Rapoartele Comisiei Europene şi menţinerea acestora, consolidarea instituţională, soluţionarea cauzelor de corupţie la nivel înalt, asigurarea funcţionării recursului în interesul legii ca principal mecanism de unificare a jurisprudenţei, punerea în aplicare a noului Cod civil şi a noului Cod de procedură civilă.
Stanciu mai susţine că obiectivele mandatului început în 2010, alături de cele înscrise în proiect, trebuie continuate în următorii trei ani pentru consolidarea tuturor rezultatelor ÎCCJ.
Dosarele de corupţie la nivel înalt, prioritare
Şef