Printre atâtea destinaţii unde puteţi petrece timpul liber în Craiova am îndrăznit să vă propunem două locuri unde, cu siguranţă, veţi avea parte de o experienţă unică. Parcul Nicolae Romanescu şi Muzeul de Artă din Craiova, locurile care te duc mai aproape de istorie. „Adevărul“ vă prezintă, în cadrul celei mai frumoase campanii „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, un colţ de rai din ţara noastră.
Parcul Nicolae Romanescu (FOTOGALERIE)se află pe lista monumetelor istorice şi este situat în partea de sud a Craiovei. Mai este cunoscut şi ca Parcul Independenţei sau Parcul Poporului. Chiar la intrarea parcului se găseşte bustul lui Nicolae Romanescu, cel care a făcut ca totul să fie posibil în anul 1943.
Parcul Nicoale Romanescu din Craiova este al treilea ca mărime din Europa şi al doilea ca mărime din România, după Herestrău, având o suprafaţă de 90 de hectare.
Iniţiativa conturării unui obiectiv turistic în Craiova a avut-o primarul Craiovei de la acea vreme, Nicolae Romanescu. În anul 1900 edilul a hotărât să pună la dispoziţia unui arhitect peisagist francez 90 de hactare de teren, cumpărate de municipalitate de la Prinţul Gheorghe Bibescu. Minunăţie a naturii, modelată tangenţial de omul Eduard Redon a obţinut medalia de aur în Expoziţia de la Paris din 1900, iar astfel a trecut harta parcurilor celebre din Europa.
„Arhitectul francez Redont a avut curaj şi a venit cu idei foarte îndrăzneţe pentru perioada respectivă. Au fost aclimatizate sute de specii de arbori, arbori care în mod normal nu cresc în condiţiile climatice ale României, a redesenat lacul, a proiectat podul suspendat, a proiectat castelul, a improvizat dealuri şi văi, drumuri, alei şi poteci care însumează peste 35 km lungime totul fiind lucrat în cel mai mic amănunt. Se spune că cine ajune în Craiova şi nu vizitează Parcul „Nic