Podul Prieteniei Româno-Sârbe şi graniţa dintre cele două state au fost închise pentru mai bine de o oră pentru un concert inedit al Filamonicii Banatul, la inaugurarea noul an rotarian al celor de la Rotary Cetate Timişoara
Vântul şi curenţii de pe Dunăre au pus la încercare orchestra Filarmonicii Banatul, la una din cele mai inedite concerte pe care timişorenii l-au susţinut până acum.
Filarmonica Banatul a cântat pe canalul Bega, pe pista Aeroportului „Traian Vuia”, la Pădurea Verde, pe un şatier, în mănăstire sau într-o unitate militară, însă cea mai dificilă misiune au avut-o aseară, pe podul de la Porţile de Fier I.
Timp de mai bine de o oră, graniţa dintre România şi Serbia a fost închisă circulaţie. Scena a fost amenajată în mijlocul podului, chiar la frontiera dintre cele două state.
“Vântul a bătut foarte tare şi din această cauză mă mir că am reuşit să facem concertul. Nu mă aşteptam să iasă aşa de bine. Este greu pentru că e vânt şi frig. Nu am putut să aduc toată orchestra pentru că nu ar fi putut cânta toţi. Filarmonica Banatul este cunoscută pentru concertele neconvenţionale. Mai avem şi alte locaţii în plan şi dorim să cântăm în toată ţara. Mă bucur că s-a aprobat acest concert de către Poliţia de Frontieră şi cei de la hidrocentrală. Sper să mai revenim al Turnu Severin şi Orşova”, a declarat Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.
Partiturile au fost prinse cu agrafe, să nu fie luate de vânt, însă a avut de suferit un reflector care a fost trântit la pământ şi s-a spart.
Cu gândul la cei care au fost împuşcaţi
Concertul a fost dedicat şi sutelor de români care au fost împuşcaţi de frontierişi în timp ce încercau să scape din lagărul comunist.
“Dumnezeu să odihnească sufletele celor care au murit încercând să treacă din România în Serbi