Jocurile strategice ale celor două tabere, Uioreanu şi Szeplekan, au lăsat organizaţia din Cluj-Napoca fără delegaţi aleşi la alegerile de sâmbătă.
Fără precedent, liberalii îşi vor alege noua conducere a organizaţiei judeţene, în absenţa delegaţilor celei mai importante filiale din organizaţie. În urma unei Adunări Generale (AG), punctată cu huiduieli şi invalidată din lipsă de cvorum, conducerea PNL Cluj-Napoca a decis să renunţe la două treimi din numărul de delegaţi la care avea dreptul. Crin Antonescu a minţit, el a încercat să-l convingă pe Mihai Szeplekan să se retragă din competiţie.
Cu 120 de delegaţi din cei aproximativ 700 care urmau să participe la alegerile de sâmbătă, organizaţia PNL Cluj-Napoca ar fi avut un cuvânt greu de spus. Având, în calitate de şef al judeţului, pâinea şi cuţitul în posesie, Uioreanu aprecia că ar controla majoritatea voturilor din teritoriu, în vreme ce voturile din Cluj-Napoca păreau a fi controlate în mare măsură, dacă nu majoritar, de Szeplekan. În aceste condiţii, modul de completare a listei delegaţilor din capitala judeţului devenea de o importanţă capitală. Pe cele 120 de locuri se înscriseseră 380 de candidaţi. Cu o oră înaintea începerii AG, Biroul Politic Municipal (BPM) şi-a stabilit propria listă pe care intenţiona s-o supună aprobării liberalilor din municipiu, lucru contestat inclusivi de secretarul regional al PNL, deputatul de Maramureş Mircea Dolha, prezent la eveniment.
Conducător al şedinţei, în calitate de cel mai înalt în funcţie (vicepreşedinte al PNL), Horea Uioreanu a anunţat anularea acesteia datorită lipsei cvorumului. În asemenea cazuri, pentru a nu fi adunat oamenii inutil şi pentru a nu-i mai pune o dată pe drumuri, statutul partidului permite şi se obişnuieşte ca AG să fie re-convocată de îndată, la câteva minute după anularea primei adunări, de această dată putându-se desfăşura