De ani de zile, grasimile saturate sunt considerate un inamic al sanatatii. Realitatea este undeva la mijloc. Iata adevartul despre grasimile saturate.
Exista tendinta sa consumam produse degresate, carne de pui in loc de carne de porc, branza degresata si alte produse cu un continut redus de grasimi si, cu toate acestea, numarul oamenilor care au colesterolul peste limitele normale este foarte mare. Statistic, cei care consuma alimente normale, diferite tipuri de carne, inclusiv porc si vita, branzeturi normale si lapte integral, ciocolata neagra si cereale integrale, au un colesterol in limite normale, prin comparatie cu amatorii de "low fat", scrie Yahoo.
Reducerea grasimilor din alimentatie nu este cea mai buna solutie atata vreme cat in dieta au ramas biscuitii, chipsurile, alimentele bogate in zahar, carbohidrati rafinati si calorii goale.
Principiile alimentatiei sanatoase in ceea ce priveste grasimile saturate s-au transformat din "mananca mai putina grasime" in "mananca grasimi sanatoase".
Grasimile sunt acum etichetate in grasimi bune si grasimi rele. Grasimile bune sunt grasimile nesaturate, gasite in alimente precum uleiul de masline si avocado, in uleiurile de floarea-soarelui si porumb, somon, nuci si altele. Acestea duc la cresterea nivelului colesterolului bun si reduc valorile colesterolului rau.
Grasimile rele sunt considerate cele saturate care sunt prezente in carne, lactate, dar si in unele produse vegetale, si care determina cresterea colesterolul rau si cresc riscul bolilor de inima si de accident vascular.
Exista si o a treia categorie de grasimi, relativ noua, si anume grasimile trans, care se gasesc in produsele de tip fast-food, au de doua ori efect negativ. Aceste grasimi nu doar ca determina cresterea colesterolului rau, dar stimuleaza si scaderea celui bun.
Regu