Sute de clujeni vor putea gusta din tradiţionala mâncare varză à la Cluj azi, după ora 12.00, în parcarea Polus Center, la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber. Se vor găti peste 2.000 de porţii. La eveniment este aşteptat şi primarul Clujului, Emil Boc.
Pentru această porţie gigant de varză à la Cluj vor fi folosite 400 kilograme de varză, 50 kilograme de pulpă, 30 kilograme de fleică, 30 de kilograme de roşii, 30 de kilograme de smântână.
Gelu Vişan, directorul cantinei primăriei (bucătarii de la cantina primăriei vor găti varza) mai spune că se vor mai pune şi diverse ingrediente precum cimbru, paprika, mărar, piper şi sare. La prepararea verzei va veni şi primarul Emil Boc.
Prepararea verzei va începe în aproximativ o oră.
Campionatul a început de vineri, 6 septembrie, şi va ţine până azi, 8 septembrie, Este organizat de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ împreună cu Polus Center Cluj.
Vom reveni cu imagini şi video de la faţa locului.
Imagini de la mămăliga-gigant gătită anul trecut, AICI.
Mai puteţi citi:
Cum a devenit „Varza à la Cluj” mâncarea regilor: reţete delicioase din Ardealul de acum 400 de ani
FOTO Primarul Clujului şi-a pus şorţul de bucătar şi a ajutat la prepararea unei mămăligi gigant