Abordarea problemei sirene se schimbă de la o zi la alta. Armata americană plănuieşte atacuri mai puternice şi mai intense împotriva regimului de la Damasc decât s-a stabilit iniţial. În plus, Ankara a trimis duminică şase avioane de luptă F-16 la graniţa siriană. Între timp, Berlinul a anunţat că Germania nu va participa la o intervenţie militară asupra Siriei.
Ofensivă pentru 72 de ore
Pentagonul intenţionează să aplice un baraj masiv de tiruri cu rachete, dar şi alte atacuri asupra unor ţinte ratate în prima intervenţie. Casa Albă a cerut o listă cu obiective lărgită pentru a include 'mult mai multe' decât lista iniţială, care indica circa 50 de obiective. Armata americană a introdus participarea bombardierelor forţelor aeriene şi a celor cinci distrugătoare din Mediterana orientală, pentru a lansa rachete de croazieră şi rachete sol-aer din afara ariei de acţiune a apărării Damascului, scrie Agerpres. Rachetele pot fi lansate şi de Portavionul Nimitz, crucişătorul şi cele trei distrugătoare poziţionate în Marea Roşie. Responsabilii americani au precizat că vor exista mai multe salve, o evaluare după fiecare atac, dar totul limitat la 72 de ore.
Turcia, gata de atac
Avioanele turce F-16 sunt staţionate în provincia Diyarbakir, au ca misiune să detecteze deplasările de-a lungul liniei de frontieră, iar piloţii acestora pot deschide focul în caz de nevoie. Ankara şi-a întărit măsurile de securitate la frontieră, un număr de 15.000 de soldaţi ai armatei terestre, circa 450 de tancuri şi vehicule blindate, precum şi peste 150 de mitraliere grele fiind plasate pe poziţii.
Oraşul creştin Maalula, preluat de rebeli
Observatorul sirian pentru drepturile omului a anunţat că rebelii au preluat controlul asupra oraşului creştin Maalula, după lupte violente în cursul nopţii cu armata regimului. Un martor din Maalula a confirmat retragerea ar