Participanţii la protestul din Capitală faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, al căror număr a crescut la peste 5.000, s-au întors în Piaţa Universităţii, locul de unde plecaseră în marş pe mai multe bulevarde.
Circulaţia rutieră pe bulevardul Carol este blocată în ambele sensuri. Pe traseul manifestanţilor se află jandarmi şi poliţişti de la Rutieră.
Numărul protestatarilor a crescut considerabil în Piaţa Victoriei, unde coloana venită de la Universitate a poposit aproximativ 15 minute.
Marşul a început în jurul orei 19.00, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, spre Piaţa Romană.
Circulaţia rutieră pe ruta protestului este blocată. Pe traseul manifestanţilor se află jandarmi şi poliţişti de la Rutieră.
Protestatarii, în majoritate tineri, s-au adunat în Bucureşti duminică, pentru a opta zi consecutiv, la fântâna de la Universitate.
Ei scandează "Uniţi, salvăm Roşia Montană!" şi afişează bannere şi pancarte cu mesaje printre care "Sănătate - da, cianură - nu", "Anulaţi legea distrugerii Roşiei Montane ACUM! şi "Implicarea resuscitează ţara".
Unii protestatari fac zgomot lovind peturi umplute cu pietricele, iar alţii bat în tobe.
Manifestanţii cer retragerea proiectului de lege ce reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România şi introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO.
Proteste similare au loc duminică în mai multe oraşe din ţară, printre care Cluj-Napoca, Braşov, Alba Iulia, Bistriţa, Sfântu Gheorghe, Suceava şi Iaşi.
Sâmbătă seară, protestatarii au mers în marş, de la Universitate, până la sediul televiziunii publice, unde au blocat un sens de circulaţie pe Calea Dorobanţilor.
La protestele de până acum din Capitală, manifestanţii au blocat timp