Pentagonul pregăteşte atacuri împotriva Siriei mai lungi şi mai intense decât s-a prevăzut, timp de trei zile, a relatat duminică cotidianul Los Angeles Times, preluat de AFP.
Strategii americani optează pentru un baraj masiv de tiruri cu rachete, urmat rapid de alte atacuri asupra unor ţinte ratate sau care nu au fost distruse în urma intervenţiei iniţiale, potrivit responsabililor de la Pentagon citaţi de ziar. Doi ofiţeri americani au declarat publicaţiei că de la Casa Albă s-a cerut o listă cu obiective lărgită pentru a include „mult mai multe” decât lista iniţială, care indica circa 50 de obiective.
Cine intervine
Planificatorii Pentagonului au în vedere de acum participarea bombardierelor forţelor aeriene, precum şi a celor cinci distrugătoare americane care patrulează în prezent în Mediterana orientală, pentru a lansa rachete de croazieră şi rachete sol-aer, rămânând în afara ariei de acţiune a apărării aeriene siriene, potrivit raportului. Portavionul Nimitz cu escorta sa - un crucişător şi trei distrugătoare poziţionate în Marea Roşie - poate să lanseze de asemenea rachete de croazieră asupra Siriei.
Şase avioane de luptă turce F-16 au fost trimise duminică la frontiera cu Siria, într-o misiune de recunoaştere, a relatat cotidianul turc Sabah, citat de agenţia RIA Novosti.
Avioanele F-16 staţionate în provincia Diyarbakir (sud-est) au ca misiune să detecteze deplasările de-a lungul liniei de frontieră. Potrivit cotidianului, piloţii avioanelor sunt autorizaţi să deschidă focul în caz de nevoie.
Germania nu participă
Cancelarul german, Angela Merkel, exclude posibilitatea ca Germania să participe la o intervenţie militară în Siria, potrivit Europa Press. „Germania nu va participa la nicio operaţiune militară în Siria”, afirmă Angela Merkel într-un interviu pentru Bild am Sonntag, po