În perioada 20-30 septembrie, administratorii judiciary ai combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea vor definitiva construirea unui vehicul de investiţii, un „Oltchim eliberat de povara datoriilor“ sau „Oltchim 2“, aşa cum i-au spus în repetate rânduri oficialii, pentru care va fi fixat un preţ de vânzare şi vor începe negocieri, a anunţat Varujan Vosganian, ministrul Economiei.
„Această construcţie financiară şi funcţională este prezentată Adunării Creditorilor, împreună cu raportul de evaluare privind activele Oltchim. Urmează apoi ca Adunarea Creditorilor să stabilească ce preţ doreşte să solicite potenţialilor clienţi, după care începe negocierea cu aceştia“, a spus ministrul Economiei.
El a adăugat că există tot mai multe solicitări în legătură cu Oltchim, iar toţi investitorii care au solicitat acces la camera de date şi care au vizitat combinatul „au rămas cu o impresie foarte bună“. „Oltchim este un produs vandabil“, a afirmat ministrul.
Compania are nevoie de o sumă cuprinsă între 10 şi 15 milioane euro pentru realizarea unor investiţii tehnologice urgente, finanţarea urmând să fie atrasă în perioada următoare.
„Noi suntem foarte aproape de a realiza o modalitate de finanţare Oltchim, ceea ce ar fi o performanţă cu totul ieşită din comun“, a mai spus ministrul Economiei.
Potrivit informaţiile anunţate de Ministerul Economiei, de Oltchim s-au arătat interesaţi în ultima perioadă mai mulţi investitori, individual sau în consorţiu.
Societăţile de Investiţii Financiară (SIF) vor să formeze un consorţiu care să investească la Oltchim , după privatizarea acestuia şi integrarea combinatului din Râmnicu Vâlcea cu Chimcomplex Borzeşti, potrivit Ministerului Economiei. Vosganian s-a întâlnit joi cu George Mucibabici, preşedintele firmei de consultanţă şi audit Deloitte, Ştefan Vuza, preşedintele