Cea mai mare porţie de varză a la Cluj din România, de peste 400 de kilograme, a fost gătită, duminică, de o echipă de bucătari, la un concurs internaţional în aer liber, publicul prezent fiind servit cu peste 2.000 de caserole cu această mâncare tradiţională.
Echipa de 15 bucătari a restaurantului "Memo 10", administrat de Primăria Cluj-Napoca, a pregătit începând de duminică dimineaţă, de la ora 5.00, ingredientele pentru varza a la Cluj, iar acestea au fost aduse în jurul amiezii la Concursul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus Center, desfăşurat în parcarea unui mall de lângă municipiu.
Bucătarii au turnat straturi succesive de varză, carne tocată, ardei, smântână, roşii şi orez, într-un tavă de mari dimensiuni, iar la final au scris cu varză roşie numele restaurantului. Toată compoziţia a fost apoi amestecată cu palete mari de lemn de către membrii juriului concursului.
Directorul restaurantului Primăriei Cluj-Napoca, Gheorghe Vişan, a declarat că, la final, toată varza a la Cluj a fost servită publicului prezent.
"În acest an am pregătit varză a la Cluj, proiect la care au lucrat 15 bucătari. Dimineaţă la ora 5.00 am început activitatea de preparare. Produsul finit depăşeşte 400 de kilograme, iar la reţeta tradiţională am inclus varză, carne tocată de porc, orez, roşii, smântână şi condimente, cimbru, mărar, paprika, ardei iute. Ingredientele au fost aşezate în straturi, iar la final toată compoziţia a fost amestecată şi servită publicului. Au fost peste 2.000 de caserole de plastic pregătite pentru cei prezenţi", a spus Vişan.
Anul trecut, bucătarii restaurantului Primăriei Cluj-Napoca au pregătit la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber de la Polus cea mai mare porţie de mămăligă cu brânză şi slănină. Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »