A intrat în cinematografe, din acest week-end, cea de-a treia parte din seria Riddick, cu Vin Diesel în rolul luptătorului singuratic de pe planeta Furya. Filmul este deja pe primul loc în box office-ul american, cu încasări de 18 milioane de dolari în trei zile.
După „Pitch Black – Întuneric total” (2000) şi „Cronicile lui Riddick” (2004), Vin Diesel şi-a dorit atât de mult să reia povestea acestui personaj, încât a pus la cale a treia parte, „Riddick”, la care este şi producător. Producţia a avut un buget de 38 de milioane dolari şi are încasări de 18 milioane, detronându-l pe „The Butler” după trei săptămâni. „Cronicile lui Riddick”, care au însemnat pentru Universal o cheltuială de 105 milioane de dolari, a avut încasări de 115 milioane, adică un eşec de box office.
Riddick, din clanul Necromongerilor
Filmul începe cu eroul nostru, rănit şi părăsit pe o planetă roşie şi prăfoasă. A ajuns acolo din cauza trădării, pentru că un competitor din clanul Necromongerilor (nu se ştie ce reprezintă !) a vrut să-i ia locul. Se luptă cu tot felul de creaturi fantastico-hidoase şi trăieşte într-o peşteră. Activează un semnal de urmărire şi două nave cu vânători de recompense apar. Începe o vânătoare reciprocă, pe care cred că ştie toată lumea cine o câştigă. > Riddick - Vin Diesel are cunoscuţii muşchi, ochii cu laser şi voinţă de fier. În cealaltă tabără, avem băieţi stupizi, mitocani şi cu multe arme şi aparatură sofisticată de detectare. Echilibrul de forţe este clar debalansat.
Riddick este capabil să lupte singur împortiva tuturor, ba chiar domesticeşte un soi de câine fantastic al deşertului, pe care îl foloseşte apoi în derutarea adversarului. Cea mai mare parte a acţiunii este filmată pe cromă şi cu grafică digitală. Chiar dacă este color, cromatica filmului se limitează la gri metalic şi roşcat prăfos.
Eroul are costum de pi