Zonele din judeţul Cluj unde există resurse agricole nevalorificate suficient vor fi radiografiate în cadrul unui studiu internaţional derulat de Agro Transilvania Cluster, cu sprijinul Consiliului Judeţean, în parteneriat cu USAMV Cluj-Napoca.
Se pune întrebarea "De ce acum? De ce este necesar? E nevoie de o fotografie reală pentru a vedea şi a identifica toate oportunităţile de dezvoltare. Facem acest lucru în perspectiva intervalului 2014.-20120 pentru a vedea toate posibilităţile de dezvoltare în domeniul agricol în judeţul Cluj, încât să ajutăm acele proiecte care considerăm că sunt viable prin consultanţa de la nivelul asociaţiei", a menţionat Ioan Oleleu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi reprezentantul forului în Agro Transilvania Cluster.
În cadrul studiului echipei de studenţi de la USAMV Cluj, din ţară şi străinătate, coordonaţi de un cadru universitar vor aplica chestionare atât administraţiilor locale, cât şi fermierilor "mai reprezentativi" din fiecare zonă. De asemenea, toţi cei interesaţi din localităţi vor putea răspunde la chestionare.
"Dorim să punem la aceeaşi masă iniţiativa de la nivelul judeţului cu autorităţile şi cu serviciile deconcentrate care se ocupă de domeniul agricol.
Primarii sunt foarte interesaţi de această problemă, ne-au asigurat de concursul lor. Va fi un chestionar la nivelul administraţiei, altul va circula pe la toţi locuitorii care sunt interesaţi de subiect şi consilierii locali vor dezbate în şedinţă de consiliu local documentul final care va fi pus la dispoziţia primăriei", a adăugat Oleleu.
Reprezentantul USAMV Cluj, profesorul Felix Arion a precizat că studiul va oferi o ierarhie a priorităţilor în domeniul agricol de la nivelul judeţului Cluj.
"Ce este diferit în acest studiu este componenta calitativă, ne intersează resursele care sunt la nivelul comunităţilor