Primele pere apar în iulie şi pot fi culese până toamna târziu, în funcţie de soiul de care aparţin. Dulci, zemoase, parfumate, perele sunt adevărate farmacii prin compoziţia lor bogată şi diferită.
Ingrediente:
1 kg pere,
700 g zahăr
2-3 linguri zeamă de lămâie
câteva picături cu esenţă de vanilie.
Mod de preparare:
Perele se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoarea mică. Se amesteca cu zahărul şi zeama de lămâie şi se lasă la frigider peste noapte.
A doua zi se pun la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 30-35 minute, amestecând des, să nu se prindă de fundul vasului.
Când gemul este legat, se adaugă esenţa de vanilie şi se opreşte focul.
Gemul de pere se pune fierbinte în borcanele spălate şi sterilizate.
Se înfăşoară borcanele în pături şi se lasă să se răcească, apoi se pot depozita în cămară.
Primele pere apar în iulie şi pot fi culese până toamna târziu, în funcţie de soiul de care aparţin. Dulci, zemoase, parfumate, perele sunt adevărate farmacii prin compoziţia lor bogată şi diferită.
Ingrediente:
1 kg pere,
700 g zahăr
2-3 linguri zeamă de lămâie
câteva picături cu esenţă de vanilie.
Mod de preparare:
Perele se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoarea mică. Se amesteca cu zahărul şi zeama de lămâie şi se lasă la frigider peste noapte.
A doua zi se pun la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 30-35 minute, amestecând des, să nu se prindă de fundul vasului.
Când gemul este legat, se adaugă esenţa de vanilie şi se opreşte focul.
Gemul de pere se pune fierbinte în borcanele spălate şi sterilizate.
Se înfăşoară borcanele în pături şi se lasă să se răcească, apoi se pot depozita în cămară.