Trenul regal se află în gara din Târgu Jiu, începând de luni, pentru trei zile, într-o acţiune de promovare turistică a zonei, Consiliul Judeţean Gorj organizând pe parcursul întregii săptămâni o serie de acţiuni menite să crească numărul turiştilor interesaţi să viziteze judeţul.
Trenul regal este tras pe linia 1 din gara Târgu Jiu, fiind deschis vizitării începând cu ora 11.00, deşi cei interesaţi să-l vadă au venit mult mai devreme. Intrarea este gratuită, iar de acest lucru au profitat inclusiv turişti veniţi în Târgu Jiu.
Între cei care au vizitat trenul s-a aflat şi istoricul Dorin Stănescu, din Ploieşti, care a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu a văzut până acum acest obiectiv, deşi el este specializat în istoria căilor ferate din România.
"Este pentru prima dată când îl vizitez şi sunt foarte impresionat de ceea ce văd. Nu am avut ocazia să urc în el până acum, deşi, culmea, mă ocup de istoria căii ferate de la noi din ţară. Trenul acesta este foarte important pentru că regalitatea din România este legată de istoria căii ferate, regele Carol I fiind cel care a creat pur şi simplu reţeaua de căi ferate de la noi din ţară", a menţionat istoricul.
Trenul a fost vizitat şi de reprezentanţi ai Căilor Ferate Române, dar şi ai autorităţilor judeţene din Gorj, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, care a avut iniţiativa aducerii trenului regal la Târgu Jiu.
Călinoiu a declarat corespondentului MEDIAFAX că şi-ar dori ca anul viitor, în gara din Târgu Jiu, să ajungă nu doar trenul regal, ci şi un reprezentant al Casei Regale a României.
Călinoiu a semnat în cartea de onoare a trenului, unde, de-a lungul timpului, au semnat diferite personalităţi care au vizitat garnitura, inclusiv principesa Margareta şi principele Radu Duda.
Directorul sucursalei Gorj a BNR, Gheorghe Birău, implicat în amena