Sunt peste tot. Lângă magazine, în parcuri, în preajma şcolilor. Maidanezii au pus stăpânire pe marile oraşe şi nimeni şi nimic nu-i împiedică să devină agresivi şi să atace. Ieşenii stau cu frică şi atunci când ies la plimbare în parcuri. Părinţii şi bunicii nu-şi desprind privirile de pe cei mici atunci când aceştia aleargă sau se joacă pe lângă patrupedele fără stăpân.
Zi de zi Grădina Copou şi Parcul Expoziţiei sunt pline. Nu doar de oameni. Câinii comunitari şi-au făcut şi ei loc printre bănci, copaci sau răsaduri de flori. Copiii se plimbă cu bicicletele sau rolele fără să-şi dea seama de pericolul din jur. Adulţii sunt cei care urmăresc orice mişcare a patrupedelor.
"I-am văzut că umblă în haite de câte 10 în Parcul Copou. Trebuie făcut neapărat ceva. Am şi eu un băieţel de 4 ani şi mă gândesc că putem fi în aceeaşi situaţie ca şi părinţii respectivi. Trebuie luată o măsură", a spus un părinte.
De la începutul anului, peste 1.700 de ieşeni au fost atacaţi de animale fără stăpân. 1200 s-au vaccinat împotriva rabiei. Reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase spun că numărul atacurilor este într-o uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. A crescut însă simţitor numărul focarelor de rabie identificate pe raza judeţului Iaşi. 40 faţă de 32, în 2012. Infecţioniştii spun că orice muşcătură de câine poate fi periculoasă. Rabia netratată poate duce la decesul celui atacat.
(Sursa: digi24.ro) Sunt peste tot. Lângă magazine, în parcuri, în preajma şcolilor. Maidanezii au pus stăpânire pe marile oraşe şi nimeni şi nimic nu-i împiedică să devină agresivi şi să atace. Ieşenii stau cu frică şi atunci când ies la plimbare în parcuri. Părinţii şi bunicii nu-şi desprind privirile de pe cei mici atunci când aceştia aleargă sau se joacă pe lângă patrupedele fără stăpân.
Zi de zi Grădina Copou şi Parc