“Numarul de clienti atrasi a fost peste asteptarile noastre, mai ales ca am vandut doar prin intermediul magazinelor. Insa, incepem sa vindem si prin telefon si analizam si alte canale de distributie”, a declarat Ciulacu.
Managerul nu a oferit detalii despre numarul de clienti atrasi pana acum de Orange TV, insa potrivit raportului financiar al grupului francez, Orange vrea in jur de 300.000 de clienti pentru acest serviciu in Romania pana la finalul lui 2015.
Romania este a sasea tara in care este lansat serviciul de televiziune al Orange, dupa Franta, Polonia, Spania, Belgia si Slovacia. Grupul Orange avea in cele sase tari in jur de 6,16 milioane de clienti de televiziune (satelit si IPTV) la finalul lui iunie, cei mai multi fiind din Franta (5,3 milioane de utilizatori) si Polonia (699.000 de abonati), conform raportului financiar al operatorului.
Romania este prima tara in care grupul porneste de la zero dezvoltarea serviciului de televiziune, Orange neavand o infrastructura de cablu precum cea a Romtelecom ori RCS&RDS pentru a avea oferi servicii pentru clientii de acasa, in timp ce in celelalte tari grupul are o astfel de retea.
"Noi suntem singurii care am plecat de la telefonie mobila catre televiziune. Restul filialelor au avut intotdeauna astfel de activitati", a mai spus Ciulacu
Pe de alta parte, daca Orange va avea acces la infrastructura altor operatori de cablu, ar putea lansa si servicii de internet fix.
De altfel, Elie Girard, seful de strategie al grupului Orange, declara la inceputul acestei veri ca operatorul va incerca sa incheie acorduri cu companii de cablu pentru vanzarea de servicii, prin care va oferi utilizatorilor pachete combinand televiziune, telefonie mobila si internet, tarile vizate fiind in principal Romania si Belgia, conform Bloomberg.Pachetele alese in mod egal. Dupa o luna, clientii au ales abon