„Festivalul Borşului de peşte al Deltei Dunării” a încheiat duminică la Crişan, în inima Deltei Dunării, un sezon turistic modest pentru hotelierii din judeţul Tulcea, aşa cum îi spune şi numele festivalului, ca un borş. Amestecat cum s-ar spune, cu bune şi cu rele, cu turişti care au ales delta ca destinaţie în special pentru sfârşitul de săptămână sau pentru anume evenimente, unul dintre acestea fiind şi borşul de peşte de la Crişan cu festivalul său.
Finanţat din bani europeni, „Festivalul Borşului de peşte al Deltei Dunării” de la Crişan, organizat de ANTREC cu sprijinul Asociaţiei Litoral-Delta Dunării a arătat cât se poate de clar că Delta Dunării fără evenimente nu interesează prea multă lume.
În cele două zile (cam puţine după buget!) ale „Festivalului Borşului de peşte al Deltei Dunării” au fost organizate concursuri gastronomice pe bază de reţete tradiţionale deltaice în cadrul cărora s-au întrecut echipe de bucătari de pe întreg teritoriul Deltei Dunării.
Concurenţii şi-au arătat măestria în ale gătitului de preparate tradiţionale specifice zonei deltei pe parcursul a două manşe sâmbătă, duminica fiind dedicată celui mai bun borş de peşte.
Legat de eveniment, Silviu Gheorghe, preşedinte ANTREC Tulcea, declara săptămâna trecută: „ANTREC Tulcea are în plan mai multe idei de promovare a Deltei Dunării şi două dintre ele se referă la editarea unei broşuri sau chiar cărţi de bucate cu preparate specifice deltei. Pentru că ar prezenta interes, cred eu, avem în plan şi o altă broşură sau chiar carte cu poveşti ale deltei, ale unor zone din Delta Dunării despre care s-a scris mai puţin şi sunt la limita dintre mit şi realitate!”
Evenimentul este organizat de către ANTREC Tulcea, cu sprijinul Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, a primit finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritara 5, în scopul creşterii activită