Furnicile în copac reprezintă unul dintre cele mai atractive feluri de mâncare din meniurile restaurantelor chinezeşti. Totuşi, aceste "spaghete" se diferenţiază de cele italiene prin faptul că sunt preparate din orez, lucru ce le dă un gust aparte. Preparatul poate fi făcut cu carne de pui, de porc sau de vită, rezultatul fiind la fel de gustos.
Iată mai jos cum poţi găti şi tu, chiar la tine acasă, furnici în copac:
INGREDIENTE
- Un pachet de spaghete de orez
- 350-400 carne de porc, pui sau vită, fără grăsime, tocată
- sare
- piper
- ulei de susan
- sos de soia light
- oţet de orez
- o ceapă mare
- 1 ardei iute
- 3 căţei de usturoi
- 1 lingură de pastă de tomate
MOD DE PREPARARE
Carnea se pune într-un castron, amestecată cu o lingură de sos de soia, o lingură de oţet de orez şi o lingură ulei de susan. Amestecul se ţine la frigider minimum 15-20 de minute.
Ardeiul iute se toacă împreună cu ceapa şi usturoiul şi se pun la călit, în ulei de susan, într-o tigaie adâncă ( Wok). Peste 3-4 minute se adaugă carnea ţinută la frigider şi se lasă focul mai mic, iar după alte 10 minute de fierbere, se adaugă pasta de tomate şi încă o lingură de sos de soia light. Se lasă să fiarbă până când carnea începe să se rumenească uşor.
Spaghetele de orez nu necesită prea mult timp pentru preparare. Acestea se scufundă într-o oală cu apă clocotită, unde se lasă preţ de 4-5 minute.
Spaghetele se scurg şi se amestecă împreună cu carnea gătită.
Poftă bună!
Furnicile în copac reprezintă unul dintre cele mai atractive feluri de mâncare din meniurile restaurantelor chinezeşti. Totuşi, aceste "spaghete" se diferenţiază de cele italiene prin faptul că